MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE NATURALNE
✔️ Doskonałe źródło witaminy E
✔️ Znakomity wybór dla diabetyków
Specyficzne kody
- ean13
- 5904292455539
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
39
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
39
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,78 zł
.
MIGDAŁ KALIFORNIJSKI NATURALNY
Dlaczego nasze migdały to świetny wybór?
- Są w 100% naturalne, nieblanszowane, chrupiące
- Pakujemy je w małych ilościach, aby dostarczyć Wam zawsze świeży produkt
- Prowadzimy mocną selekcję zanim produkt trafi do oferty, wybieramy orzechy tylko najlepszej klasy
- Nasze opakowania przystosowane są do długiego przechowywania żywności
- Dzięki ręcznej konfekcji jesteśmy w stanie dostarczyć Wam produkty bez zanieczyszczeń (takich jak gluten, sezam, inne orzechy) co jest bardzo ważne dla osób posiadających alergie
Migdały to skarbnica składników odżywczych!
Uważane za najlepsze źródło witaminy E. Spożywanie ich wiąże się z licznymi korzyściami zdrowotnymi. W skórce migdałów znajduje się około 20 różnych flawonoidów, które w połączeniu z witaminą E zmniejszają stany zapalne w organizmie oraz regulują poziom cholesterolu we krwi. Regularne spożywanie migdałów może zmniejszyć ryzyko wystąpienia zawału serca, udaru niedokrwiennego lub miażdżycy.
Są znakomitym wyborem dla diabetyków - 25–38% osób borykających się z cukrzycą typu II wykazuje niedobór magnezu. Korygowanie tego niedoboru znacznie obniża poziom cukru we krwi, a dodatkowo poprawia działanie insuliny.
Migdały hamują napady głodu, obniżając ogólne spożywanie kalorii. A wszystko za sprawą tego, że mają wysoką zawartość białka i błonnika, równocześnie mając niską zawartość węglowodanów. W 100 gramach migdałów znajduje się aż 20g białka i 14,3g błonnika! A dzięki obecności argininy są one w stanie poprawić wydolność Twoich mięśni :)
Poprawiają pamięć i koncentracje, redukują stres (niacyna, magnez, wit. B3) oraz mają działanie przeciwdepresyjne. Jeśli dopadnie Cię ból głowy, sięgnij po garść migdałów, a poczujesz ulgę. Zaleca się również ich spożywanie osobom mającym problem z migreną. Twoje serce również będzie Ci za to wdzięczne, ponieważ obniżają one poziom złego cholesterolu, potencjalnie zmniejszając wystąpienie różnych chorób serca.
Migdały idealnie sprawdzą się w Twojej kuchni! Wykorzystuj je jak chcesz, możesz śmiało zacząć już od śniadania dodając je do swojej ulubionej owsianki lub omleta. Świetnie sprawdzą się jako przekąska do pracy lub szkoły, a także dodatek do koktajlu. Ale to nie wszystko, śmiało możesz dodać je również do ulubionej sałatki lub makaronu, aby podkręcić trochę smak!
Produkt nie zawiera glutenu oraz konserwantów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna | 2496 Kj/ 604 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g |
Węglowodany | 7,6 g |
- w tym cukry | 5 g |
Błonnik | 14,3 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,04 g |
Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa
Komentarze
Moim zdaniem bardzo dobrej jakości orzechy, jem codziennie i mi smakują.