Specyficzne kody
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 69zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
26
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
26
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,52 zł
.

Sproszkowana marakuja, czyli liofilizowany proszek z Passion Fruit, to wygodna i aromatyczna forma egzotycznego owocu, która zachowuje jego wyjątkowy smak i wartości odżywcze. Dzięki delikatnemu procesowi liofilizacji, owoc nie traci swoich właściwości, a jego aromat pozostaje niezwykle wyrazisty.
Jasnożółty proszek o orzeźwiającej słodyczy i charakterystycznej kwaśnej nucie doskonale wzbogaci codzienne napoje, posiłki i wypieki – zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu.
Marakuja w proszku to bogactwo witaminy C, beta-karotenu, błonnika i cennych antyoksydantów, które wspierają układ odpornościowy i poprawiają witalność. Regularne stosowanie wspomaga trawienie, pracę serca oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi.
Dzięki dużej zawartości polifenoli i składników bioaktywnych działa przeciwzapalnie i ochronnie na komórki organizmu. To idealny wybór dla osób szukających funkcjonalnej żywności, która łączy wyjątkowy smak z realnymi korzyściami zdrowotnymi.

Ten intensywnie pachnący proszek jest fantastycznym dodatkiem do smoothie, koktajli, jogurtów, lodów, ciast, owsianek i naleśników – wszędzie tam, gdzie chcesz dodać nutę tropików. Sprawdzi się także w daniach fit, słodkościach dla dzieci, a nawet w domowej lemoniadzie czy herbacie.
Niewielka ilość wystarczy, by dodać potężną dawkę smaku i koloru, dlatego to doskonały składnik do kuchni kreatywnej, zdrowej i... pysznej. Nie zawiera żadnych dodatków – to czysta, liofilizowana marakuja, która zamieni Twoje dania w tropikalną ucztę! 
Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Najlepiej mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza max. 25 ̊C, ale preferowanym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
| Wartość energetyczna | 1303 kJ/311 kcal |
| Tłuszcz | 4 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,5 g |
| Węglowodany | 65 g |
| - w tym cukry | 45 g |
| Błonnik | 40 g |
| Białko | 1,4 g |
| Sól | 0,01 g |
Przechowywać w temp. <25 C w suchym i chłodnym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5,36-100 Kolbuszowa
Zdjęcia poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.