Specyficzne kody
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 69zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
12
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
12
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,24 zł
.

Truskawka liofilizowana w formie grysu to doskonała alternatywa dla świeżych owoców, dostępna przez cały rok. Dzięki procesowi liofilizacji zachowuje intensywny smak, piękny kolor oraz naturalny aromat świeżych truskawek, bez konieczności dodawania konserwantów czy cukru.
Lekka i chrupiąca forma sprawia, że jest niezwykle wygodna w przechowywaniu i użytkowaniu – nie wymaga chłodzenia i nie traci swoich walorów smakowych przez długi czas. Świetnie sprawdza się jako dodatek do musli, jogurtów, deserów, a także jako samodzielna, zdrowa przekąska. Dzięki skoncentrowanej formie wystarczy niewielka ilość, by dodać potrawom intensywną owocową nutę.
Truskawka liofilizowana to nie tylko wyjątkowo smaczna, ale również niezwykle wartościowa przekąska, która doskonale wpisuje się w założenia zdrowej diety. Dzięki procesowi liofilizacji, owoce zachowują niemal pełen profil składników odżywczych, charakterystyczny dla świeżych truskawek – co sprawia, że są one prawdziwą skarbnicą witamin i przeciwutleniaczy. Truskawki są doskonałym źródłem witaminy C, która wspiera układ odpornościowy i pomaga organizmowi radzić sobie ze stresem oksydacyjnym. Co więcej, obecne w nich polifenole i antocyjany działają jako silne antyoksydanty, wspomagając walkę z wolnymi rodnikami, a tym samym wspierając zdrowie skóry i opóźniając procesy starzenia.
Truskawki liofilizowane to również doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który korzystnie wpływa na trawienie, wspierając prawidłową perystaltykę jelit oraz regulując poziom cukru we krwi. Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu, mogą być bezpiecznie spożywane przez osoby dbające o linię, diabetyków oraz osoby na diecie niskowęglowodanowej. Co istotne, naturalna słodycz truskawek sprawia, że są one świetną, zdrową alternatywą dla tradycyjnych słodyczy – bez dodatku cukru, bez konserwantów, w czystej, nieprzetworzonej formie.
Truskawka liofilizowana w postaci grysu to idealne połączenie smaku i wartości odżywczych. Możesz dodawać ją do jogurtów, owsianki, smoothie bowl, wypieków lub po prostu chrupać jako samodzielną przekąskę.

Liofilizowana truskawka w formie drobnego grysu to wszechstronny i pełen smaku dodatek, który idealnie odnajduje się w zdrowej, codziennej kuchni. Ten naturalny składnik doskonale wzbogaca śniadaniowe owsianki, jaglanki i musli, nadając im intensywnego truskawkowego aromatu i wyrazistego koloru. Grys świetnie sprawdza się również jako posypka do jogurtu naturalnego, kaszek dla maluszków czy domowych smoothie bowls, dostarczając cennych składników odżywczych bez sztucznych dodatków. Dzięki drobnej strukturze, truskawkowy grys można łatwo wmieszać w masę do wypieków – idealnie uzupełni smak ciast, muffinów i zdrowych batoników, a także nada charakteru domowym deserom, kremom czy budyniom.
Można go z powodzeniem dodawać do kompotów i zup owocowych, a także wykorzystać jako ozdobę wafli ryżowych z masłem orzechowym. To praktyczny i smakowity sposób na wzbogacenie codziennej diety o naturalną słodycz i witaminy z prawdziwych owoców.

Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Dobrze mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza 25 ̊C, ale najlepszym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
| Wartość energetyczna | 1256 Kj/ 296 kcal |
| Tłuszcz | 3,7 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| Węglowodany | 50,9 g |
| - w tym cukry | 50,6 g |
| Błonnik | 15,1 g |
| Białko | 7,6 g |
| Sól | 0,03 g |
Zdjęcia poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.