JABŁKA LIOFILIZOWANE PROSZEK
✔️ Bez antyzbrylaczy, bez konserwantów
✔️ Idealny owocowy dodatek do potraw
Specyficzne kody
- ean13
- 5904292457946
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
22
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
22
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,44 zł
.
Jabłka Liofilizowane Proszek - 100% z jabłek
Poznaj sekret natury zamknięty w drobnym proszku - Jabłka Liofilizowane Proszek, prosto z serca polskich jabłek! W naszym produkcie nie znajdziesz żadnych sztucznych dodatków ani wypełniaczy. To czysta esencja owocowej radości, bez antyzbrylaczy, barwników czy konserwantów.
Jabłka są bogatym źródłem błonnika, który wspomaga zdrowie jelit poprzez regulację trawienia i utrzymanie prawidłowej mikroflory jelitowej. Zawierają one także dużo witaminy C, która wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga gojenie się ran i zapobiega działaniu szkodliwych wolnych rodników. Składniki zawarte w jabłkach, takie jak polifenole i flawonoidy, wykazują właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne, które mogą pomóc w zapobieganiu chorobom serca, nowotworom i innym schorzeniom.
A teraz zastanów się, jak fantastyczne jest to, że możesz czerpać te korzyści w wygodnej formie proszku z liofilizowanych jabłek? Nasze jabłka liofilizowane w postaci proszku, to nie tylko produkt, to prawdziwa pasja do zdrowego jedzenia! Do czego je wykorzystać? Możliwości są niezliczone!
Dodaj odrobinę do swojego ulubionego koktajlu, jogurtu czy mleka - wzmocnij smak i korzyści odżywcze każdego dnia. Zasmakuj w zdrowych śniadaniach, dodając proszek do owsianki, kaszki, ryżu czy wykonaj domowy owocowy kisiel. Idealnie sprawdzi się jako owocowy dodatek w dziecięcej diecie :) Jabłkowy proszek doda im nie tylko smaku, ale także dostarczy mnóstwo składników odżywczych.
Czy jesteś gotowy na podróż do smakowego raju? Spróbuj Jabłka Liofilizowane Proszek już dziś i poczuj, jak Twoje ciało cieszy się tą zdrową ucztą!
Czym jest liofilizacja?
Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Czy liofilizacja jest zdrowa?
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Jak przechowywać owoce liofilizowane?
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Najlepiej mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza max. 25 ̊C, ale preferowanym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
Informacje dodatkowe: Produkt jest w pełni bezglutenowy
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna | 1486 Kj/ 355 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 87 g |
- w tym cukry | 68 g |
Błonnik | 1,3 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0 g |
Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.