

Specyficzne kody
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
19
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
19
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,38 zł
.
Poznaj sekret natury zamknięty w drobnym proszku - Śliwka Liofilizowana Proszek, prosto z serca polskiej śliwki! W naszym produkcie nie znajdziesz żadnych sztucznych dodatków ani wypełniaczy. To czysta esencja owocowej radości, bez antyzbrylaczy, barwników czy konserwantów.
Śliwki są bogatym źródłem błonnika, witaminy C i K, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego oraz odporność organizmu. Zawierają antyoksydanty, które mogą pomóc w ochronie komórek przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki. Mają one także właściwości przeciwzapalne, co może być korzystne dla zdrowia serca i stawów.
A teraz zastanów się, jak fantastyczne jest to, że możesz czerpać te korzyści w wygodnej formie proszku z liofilizowanych śliwek?
Nasza śliwka liofilizowana w postaci proszku, to nie tylko produkt, to prawdziwa pasja do zdrowego jedzenia! Do czego ją wykorzystać? Możliwości są niezliczone!
Dodaj odrobinę do swojego ulubionego koktajlu, jogurtu czy mleka - wzmocnij smak i korzyści odżywcze każdego dnia. Zasmakuj w zdrowych śniadaniach, dodając proszek do owsianki, kaszki, ryżu czy wykonaj domowy owocowy kisiel. Idealnie sprawdzi się jako owocowy dodatek w dziecięcej diecie :) Śliwkowy proszek doda im nie tylko smaku, ale także dostarczy mnóstwo składników odżywczych.
Czy jesteś gotowy na podróż do smakowego raju? Spróbuj Śliwkę Liofilizowaną Proszek już dziś i poczuj, jak Twoje ciało cieszy się tą zdrową ucztą!
Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Najlepiej mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza max. 25 ̊C, ale preferowanym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
Wartość energetyczna | 1482 Kj/ 354 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 73 g |
- w tym cukry | 73 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | <0,01 g |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.