MALINA LIOFILIZOWANA GRATIS
✔️ bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku oraz konserwantów
✔️ GRATIS przy zakupach powyżej 199 zł!
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
45
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
45
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,90 zł
.
Malina liofilizowana cały owoc 100%
Liofilizowane owoce, to nic innego jak radość z sezonowych owoców przez cały rok! 100% owoców, bez dodatku cukru, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Liofilizaty zachowują swój piękny kolor oraz smak, a co najważniejsze w procesie konserwacji poprzez suszenie ze stanu mrożonego, nie tracą swoich wartości odżywczych. Warto również wspomnieć, że dostarczają blisko tyle samo białka, tłuszczy, węglowodanów i składników mineralnych co świeże owoce!
Słysząc “liofilizowane” nasuwają się pewne pytania… Czym jest liofilizacja? Czy jest ona zdrowa? Czy każdy może spożywać liofilizowane owoce i warzywa? Jakie jest ich zastosowanie? Jak je przechowywać?
Jeśli zadałeś sobie chociaż jedno z powyższych pytań, to zapraszam Cię do dalszej lektury.
Nasza liofilizowana malina, to sto procent owocu, bez dodatku żadnych konserwantów. Ciesz się niesamowitym słodko-kwaśnym smakiem różowej maliny cały rok! Dzięki temu, że jest to produkt liofilizowany, masz do niego dostęp przez cały rok. Zdrowa przekąska świetnie nada się na drugie śniadanie lub do pracy. Bez problemu zmieści się w Twojej torebce i będziesz mógł po nią sięgnąć, gdy najdzie Cię ochota, podczas długiego powrotu do domu lub w trasie.
Właściwości malin liofilizowanych
Malina to bomba witaminowa i przeciwutleniająca. Znajdziesz w niej dużo witaminy A, C, witamin z gr B oraz składników mineralnych takich jak potas, wapń, magnez, cynk, selen i żelazo. Dodatkowo charakteryzuje się dużą zawartością substancji bioaktywnych. Te piękne soczyste owoce są również bardzo dobrym źródłem błonnika pokarmowego.
Obecność tych wszystkich składników sprawia, że maliny mają działanie przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe i przeciwnowotworowe. Chyba wszyscy znają prawdę starą jak świat, że jak przeziębienie, to herbatka z sokiem malinowym i imbirem. Napar z maliny idealnie sprawdza się podczas osłabienia odporności. A na kaszel nie ma nic lepszego od malinowego syropu babci, który ma delikatne działanie wykrztuśne i rozrzedza wydzielinę gromadzącą się w oskrzelach i zatokach.
Maliny liofilizowane, dzięki wysokiej zawartości witaminy C wspomagają nasz układ odpornościowy. Witaminy w nich zawarte zapobiegają nieprawidłowemu funkcjonowaniu układu pokarmowego oraz chorobom układu krążenia.
Zastosowanie malin liofilizowanych
A teraz najlepsze i najważniejsze - czyli zastosowanie. Jak wykorzystać nasze liofilizowane maliny?
Maliny liofilizowane możesz użyć:
- jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli
- do kaszek dla maluszków
- do jogurtu naturalnego aby podkręcić jego smak
- jako zdrową przekąskę do szkoły na drugie śniadanie dla Twojego szkraba lub do pracy
- jako przekąskę podczas wycieczki
- do wypieków cukierniczych, jako dodatek lub dekorację
- do wafli ryżowych na śniadanie z ulubionym masłem orzechowym :)
- do budyniu lub kisielu
- do kompotu lub zupy owocowej
- albo wyjadać pełnymi garściami prosto z opakowania
PARAMETRY PRODUKTU
Parametr | Informacja |
Produkt bezglutenowy | TAK |
Produkt wegetariański | TAK |
Produkt wegański | TAK |
GMO | BRAK |
Laktoza | BRAK |
Dodatek cukru | 0% |
Dodatek soli | 0% |
Czym jest liofilizacja?
Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Czy liofilizacja jest zdrowa?
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Jak przechowywać owoce liofilizowane?
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Najlepiej mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza max. 25 ̊C, ale preferowanym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: Produkt jest w pełni bezglutenowy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna | 900 Kj/ 214 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 30,1 g |
- w tym cukry | 30,1 g |
Błonnik | 29,3 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 0 g |
Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.