

Specyficzne kody
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
12
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
12
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,24 zł
.
Owoce liofilizowane, to pełna radość z sezonowych owoców przez cały rok! 100% owoców, bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. Liofilizaty zachowują swój piękny kolor oraz zapach, a co najważniejsze w procesie konserwacji poprzez suszenie ze stanu mrożonego, utrzymują pełnię wartości odżywczych. Warto również wspomnieć, że dostarczają blisko 100% witamin i minerałów, co świeże owoce!
Słysząc “liofilizowane” nasuwają się pewne pytania… Czym jest liofilizacja? Czy jest ona zdrowa? Czy każdy może spożywać liofilizowane owoce i warzywa? Jakie jest ich zastosowanie? Jak je przechowywać?
Jeśli zadałeś sobie chociaż jedno z powyższych pytań, to zapraszam Cię do dalszej lektury.
Nasza liofilizowana wiśnia, cały owoc, jest 100% naturalna, bez zbędnych dodatków. Teraz możesz cieszyć się jej genialnym smakiem, kolorem i zapachem cały rok! Już nie musisz wyczekiwać jej z utęsknieniem do lata. Ciesz się jej smakiem nawet w środku zimy. Bez mycia, drylowania, bez odmrażania… lekko łagodniejsza w smaku niż świeży owoc, liofilizaty będą na wyciągnięcie ręki w dowolnym momencie. Nie tylko zyskasz czas, ale poczujesz trochę lata w chłodny dzień:) Świetnie nada się do porannego koktajlu, ciepłej rozgrzewającej herbaty, galaretki lub gofrów. Idealnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska do szkoły lub pracy, ale również umili Ci czas w podróży.
Wiśnie, to naturalne bogactwo cennych dla zdrowia składników. Znajdziemy w nich dużą zawartość witaminy C, która uszczelnia naczynia krwionośne oraz wzmacnia odporność naszego organizmu. Zawierają również, witaminę A, E, K, B6 i PP, kwas foliowy oraz dużo soli mineralnych, takich jak cynk, fosfor, magnez, potas, sód, wapń i żelazo. Pierwiastki te, nie tylko korzystnie wpłyną na nasz nastrój, ale przede wszystkim zadbają o nasze serce i kości.
Dodatkowo w ich miąższu znajdziemy całą masę antyoksydantów, które neutralizują wolne rodniki, a w efekcie spowalniają procesy starzenia się skóry oraz przedłużają sprawność psychiczną i fizyczną. To sprawia, iż stanowią naturalną barierę ochronną przed nowotworami.
Te piękne czerwone owoce, mają również właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne, obniżają gorączkę, łagodzą bóle mięśni, przynoszą ulgę podczas bólu stawów, są pomocne w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych.
Dzięki dużej zawartości błonnika, zapewniają uczucie sytości na dłużej, ale również usprawniają przemianę materii. Wiśnie wykazują właściwości kojące dla układu moczowego, wspomagają leczenie zapalenia pęcherza oraz kamicy nerkowej.
Jak wykorzystać nasze liofilizowane wiśnie?
Możesz ich użyć:
Parametr | Informacja |
Produkt bezglutenowy | TAK |
Produkt wegetariański | TAK |
Produkt wegański | TAK |
GMO | BRAK |
Laktoza | BRAK |
Dodatek cukru | 0% |
Dodatek soli | 0% |
Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Dobrze mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza
25 ̊C, ale najlepszym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
Wartość energetyczna | 1450 Kj/ 346 kcal |
Tłuszcz | 3,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 63,1 g |
- w tym cukry | 63,1 g |
Błonnik | 6,6 g |
Białko | 5,7 g |
Sól / Sód | 0 g / 0,01 g |
Bardzo pyszne
Pychota
Wiśnie to jedne z moich ulubionych owoców liofilizowanych, są słodsze niż świeże owoce. Pyszne!
BARDZO DOBRI I SMACZNY PRODUKT. GORĄCO POLECAM!!!