

Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
16
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
16
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,32 zł
.
Migdałowy krem, to 100% świeżo zmielonych, lekko podprażanych migdałów. Możesz zacząć z nim dzień dodając go do swojej ulubionej owsianki, omleta, koktajlu, dzięki czemu lepiej przyswoisz witaminy w nim zawarte. Jak my kochamy takie śniadania… malinowa owsianka z dodatkiem mango i pysznego, aksamitnego kremu migdałowego, który zaspokaja apetyt na długo! Rozkoszuj się nim, tak jak lubisz!
Ciekawe czy wiesz, że migdały zwiększają zużycie energii, dostarczając organizmowi zdrowych tłuszczy, a w połączeniu z aktywnym trybem życia, mogą przyczynić się do redukcji tkanki tłuszczowej? Zalet migdałów jest cała masa, dlatego warto wprowadzić je do swojego codziennego jadłospisu.
Migdałowy krem, to wszystko co najlepsze zamknięte w 200g słoiczku, który możesz zabrać ze sobą gdzie tylko zechcesz! Idealny do pracy, na wycieczkę lub na podróż w ciepłe kraje. Jesteśmy pewni, że uzależnisz się od jego smaku.
Migdały, to nasiona owoców drzewa migdałowego. Długowieczne drzewa pochodzą z Azji i osiągają nawet do 10m wysokości. Różowo barwne kwiaty wyrastają pojedynczo lub w pęczkach. Migdały zbiera się gdy zaczynają wypadać z owoców, następnie suszy się je na słońcu.
Obecnie rosną również w Afryce Północnej, Ameryce (popularne migdały kalifornijskie), Australii oraz Europie. Na naszym kontynencie możemy je znaleźć m.in.: w Portugalii, Hiszpanii, we Włoszech, Francji, Bułgarii, Macedonii czy Chorwacji.
Wyróżniamy dwa gatunki migdałów: słodkie, które nadają się do spożycia oraz gorzkie, które są głównie wykorzystywane do produkcji oleju migdałowego, likierów, esencji zapachowych.
Kaloryczność migdałów wynosi - w 100g, ok 580 kcal. Zawarte tłuszcze nienasycone mają dobroczynny wpływ na nasze zdrowie oraz metabolizm. Powinny być wprowadzone do diety ponieważ posiadają wiele zalet.
Wystarczy zjeść niewielką ilość migdałów, garść to ok. 186 kcal, a poczujemy się nasyceni, co pozwoli zahamować występowanie nagłych napadów głodu. Są doskonałe nawet przy diecie redukcyjnej ponieważ są wysokoenergetyczne oraz odżywcze.
Migdały wpływają korzystnie na nasz układ krążenia oraz pracę naszego serca. Posiadają one potrzebne tłuszcze nienasycone wspomagające pracę naczyń krwionośnych, wysoką zawartość potasu, przeciwdziałają miażdżycy, zawału serca.
W migdałach znajdziemy nieocenioną Witaminę E oraz witaminę B2, które wpływają dobroczynnie na nasz układ nerwowy, regulują procesy metaboliczne w naszych komórkach. Zawierają gamma tokoferol- wit E, czyli silny przeciwutleniacz, który zwalcza szkodliwe rodniki i stres oksydacyjny, który może wywołać raka. Regulują reakcję organizmu na insulinę poprzez poprawę poziomu glukozy we krwi.
Chronią nas przed infekcjami, zawarte w skórce substancje stymulują pracę białych krwinek, które są odpowiedzialnie za wykrywanie wirusów.
Migdały, zawierają kwas foliowy, który jest niezbędny w diecie kobiet w ciąży oraz tych, które ją planują. Nie tylko wspierają prawidłowy rozwój dziecka, ale także w pierwszym okresie ciąży regulują pracę kwasów żółciowych pomagając w walce ze zgagą i mdłościami. Poprawiają trawienie, bogate w białko, błonnik i jednoskładnikowe tłuszcze nasycone stymulują trawienie i zapobiegają zaparciom, przyśpieszają metabolizm, szybko nasycą nasz organizm.
Osoby na diecie również powinny zajadać się tymi cudownymi nasionami, ponieważ wspierają nas w walce ze zbędnymi kilogramami oraz pomagają utrzymać wagę, dzięki znaczącej zawartości błonnika oraz zdrowych tłuszczy.
Wysoka zawartość kwasów OMEGA 6, wit. E oraz wapń, antyoksydanty doskonale wspomagają procesy przeciwstarzeniowe, dzięki nim poprawiamy kondycję naszej skóry, włosów i paznokci. Nasza skóra staje się bardziej promienna.
Dzięki cennym składnikom tj. kwasy OMEGA 6, witamina E, wapń, żelazo, magnez, fosfor wspierają również pracę naszego mózgu, prawidłowe funkcjonowanie naszych mięśni oraz wpływają korzystnie na układ nerwowy.
TIP - jeśli chcesz, aby migdały były bardziej lekkostrawne - wcześniej je namocz. Dzięki temu, łatwiej pozbędziemy się skórki, ale również substancji, które mogą uczulać.
Wartość energetyczna | 2604 Kj/ 628 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 19 g |
- w tym cukry | 4,6 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,66 g |
Jedno z lepszych jakie próbowałam