BABECZKI Z KREMEM PISTACJOWYM I LIOFILIZOWANYMI MALINAMI

BABECZKI Z KREMEM PISTACJOWYM I LIOFILIZOWANYMI MALINAMI

Króliczek Wielkanocny już jedną nogą w ogrodzie, a u nas na blog wlatuje przepis na obłędne ciasteczka! Połączenie kruchego ciasta, puszystego kremu pistacjowego, a wszystko podkręcone chrupiącą, lekko kwaśną, liofilizowaną maliną! Nieboooo w gębie! Koniecznie wypróbuj.. nie pożałujesz :)


Przepis na Babeczki z kremem pistacjowym i liofilizowanymi malinami 


Czego potrzebujesz?

Na ciasto (ok.50 sztuk małych babeczek):

300g mąki pszennej

150g masła

80g cukru pudru

3 żółtka

Odrobinę proszku do pieczenia, na koniec łyżeczki


Na krem:

250g serka mascarpone

200ml śmietanki 36%

80g naturalnego masła orzechowego z pistacji (bez soli) HiFOOD

2-3 łyżki cukru pudru 

Liofilizowane maliny HiFOOD


WYKONANIE: 

Ciasto:

1. Żółtka i cukier puder dobrze rozetrzeć trzepaczką.

2. Mąkę, proszek do pieczenia i masło posiekać nożem, dodać roztrzepane żółtka z cukrem i dobrze wyrobić ciasto.

3. Wstawić na ok. 30 min do lodówki.

4. Foremki na babeczki najlepiej posmarować rozpuszczonym masłem.

5. Ciasto rozwałkować na ok 3-4mm, rozłożyć na przygotowane foremki, docisnąć i wykrojonym ciastem dokładnie wylepić każdą foremkę.

6. Piec w 180° C ok. 12 minut.

Krem:

1. Mascarpone, śmietankę, masło pistacjowy i cukier umieszczamy w misie i ubijamy na jednolitą, sztywna masę.

2. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy babeczki.

3. Posypujemy liofilizowanymi malinami.

Wszystkie komentarze

Zostaw odpowiedź