MOCNO ORZECHOWY CHLEBEK BANANOWY

MOCNO ORZECHOWY CHLEBEK BANANOWY

Specjalnie na dzień ciasta przygotowaliśmy dla was ulepszony przepis na chlebek bananowy. Dlaczego ulepszony? Bo jest on mocno orzechowy! Miłośnicy orzechów przepadną!

Zimowa herbatka, kominek i zapach świeżo upieczonego chlebka - ciepły, w środku wilgotny, a na zewnątrz lekko chrupki. Wszystko podkręcone kawałkami orzechów i liofilizowanymi bananami. Idealne połączenie…

chlebek bananowy mocno orzechowy HiFOOD

Przepis dziecinnie prosty:
czas wykonania to około 15min,
czas pieczenia 35-45min

Na naszym kanale dostępny filmik z przepisem - oglądniesz go tutaj!



Czego potrzebujesz?

Składniki na jedną keksówkę:

Skladniki na chlebek bananowy mocno orzechowy


Co robimy?

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, góra-dół. 

2. Banany ugniatamy widelcem, do momentu uzyskania jednolitej masy, a następnie dodajemy jajka i mieszamy do połączenia się składników. 

2. Wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, erytrytol oraz olej i masło orzechowe. Wszystko razem mieszamy. 

3. Orzechy rozdrabniamy nożem i dodajemy do masy, na sam koniec dodajemy liofilizowane banany. 

4. Keksówkę smarujemy tłuszczem i przelewamy delikatnie całą masę. 

6. Pieczemy w 180° C ok. 35-40 minut.

Pozostaje tylko delektować się jego smakiem. Smaczego! :)


Wszystkie komentarze

Zostaw odpowiedź