WIŚNIOWE BROWNIE

WIŚNIOWE BROWNIE

Obłędnie czekoladowe brownie z liofilizowanymi wiśniami, mąką migdałową i naturalnym kakao. Idealnie smakuje w połączeniu z małą czarną filiżanką espresso.

Jeśli jeszcze nie masz prezentu na dzień mamy, to może zaskoczysz ją pysznym ciastem, którego wykonanie zajmie Ci dosłownie 35 min?

Najlepszy prezent jaki możesz komuś podarować to CZAS! Czas spędzony z mamą, przy kawałku ciasta i kawy. Czy można sobie wymarzyć lepszy prezent na Dzień Mamy? :)



SKŁADNIKI

  • 1 szklanka zmielonych blanszowanych migdałów HiFOOD
  • 1/2 szklanki rafinowanego oleju kokosowego HiFOOD
  • 1/2 szklanki naturalnego kakao
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 30g liofilizowanych wiśni HiFOOD

DODATKOWO: 

Kilka sztuk liofilizowanych wiśni i orzechów Pecan HiFOOD


Wykonanie możecie oglądnąć na HiFOOD TV !


WYKONANIE 

1. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, np. serce - w najszerszym miejscu 25 cm , można użyć również zwykłej kwadratowej formy 24 cm x 24 cm lub małej tortownicy o średnicy 24 cm.

2. Olej kokosowy rozpuścić i połączyć z cukrem (chwilkę, cukier nie ma się w nim rozpuścić).

3. Do oleju i cukru dodać szczyptę soli i wbijać jajka, mieszać rózgą kuchenną do połączenia składników. Następnie dodać zmielone migdały i kakao, dobrze wymieszać. Wsypać wiśnie i delikatnie przemieszać szpatułką.

4. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch położyć orzechy pecan i wiśnie.

5. Piec w piekarniku nagrzanym do 170-180° C ok. 30 min. 

SMACZNEGO :) 

Wszystkie komentarze

Zostaw odpowiedź