ORZECHY MACADAMIA
✔️ Niska zawartość węglowodanów
✔️ Polecane na diecie keto
Specyficzne kody
- ean13
- 5904292454365
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
76
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
76
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,52 zł
.
ORZECHY MACADAMIA
Dlaczego nasze orzechy macadamia, to świetny wybór?
- Są w 100% naturalne, niewielkie, okrągłe, o jasnej kremowej barwie oraz słodkawo-maślanym smaku
- Pakujemy je w małych ilościach, aby dostarczyć Wam zawsze świeży produkt
- Prowadzimy mocną selekcję zanim produkt trafi do oferty, wybieramy orzechy tylko najlepszej klasy
- Nasze opakowania przystosowane są do długiego przechowywania żywności
- Dzięki ręcznej konfekcji jesteśmy w stanie dostarczyć Wam produkty bez zanieczyszczeń (takich jak gluten, sezam, inne orzechy) co jest bardzo ważne dla osób posiadających alergie
Orzechy macadamia, charakteryzują się delikatnym słodkawo-słonym maślanym smakiem. Uważane za najtłustsze i najbardziej kaloryczne, aż w 75% składają się z tłuszczu. Nie należy się tym zniechęcać, ponieważ kryją w sobie wiele cennych dla zdrowia wartości odżywczych.
Zdecydowaną większość zawartych w nich tłuszczy stanowią te nienasycone, które regularnie spożywane dobroczynnie wpływają na nasz organizm. Macadamia są bogatym źródłem kwasu oleopalmitynowego, który ma korzystny wpływ na gospodarkę glukozowo-insulinową, hamuje uczucie głodu, ułatwiając walkę ze zbędnymi kilogramami. Dlatego warto po nie sięgać nawet na diecie!
Znajdziemy w nich głównie witaminy z grupy B, tiaminę (B1), wspierającą układ nerwowy niacynę (B3), wit. B6 oraz żelazo, magnez, odpowiedzialny za mocne kości fosfor, regulujący ciśnienie potas, miedź, cynk i selen.
Już jedna garść orzechów pokrywa aż 21% dziennego zapotrzebowania na tiaminę, a także 19% dziennego zapotrzebowania na miedź.
Te egzotyczne orzechy wykazują właściwości antyoksydacyjne, pomagając w zwalczaniu wolnych rodników. Zawierają również dużo żelaza, poprawiają metabolizm komórkowy i stabilizują poziom cukru we krwi. A spora ilość steroli, pomaga zwalczyć wysoki poziom cholesterolu we krwi.
Bogate w błonnik, który wspomaga trawienie, zapobiega zatwardzeniom oraz wywołuje uczucie sytości. Warto pamiętać, że dieta bogata w błonnik przyczynia się do lepszego samopoczucia i większej ilości energii.
Ze względu na niską zawartość węglowodanów i niski IG, nie powodują gwałtownego wzrostu cukru we krwi. Dzięki temu, mogą być one spożywane w określonych ilościach przez chorych na cukrzycę typu 2. Dodatkowo, nie zawierają glutenu więc są odpowiednią propozycją dla osób chorujących na celiakię.
Orzechy macadamia idealnie nadadzą się jako dodatek do deserów, sałatek, dań rybnych oraz jako chrupiąca panierka do kurczaka.
- Rozdrobnione i uprażone posłużą jako dodatek do zup i sosów
- Zmielone dodaj do hummusu, aby podkręcić jego smak
- Jeśli masz ochotę na szybką przekąskę rozpływającą się w ustach, to upraż orzechy ze szczyptą soli
- A jeśli marzy Ci się słodki deser, to połącz je z białą czekoladą, bananami lub kokosem.
- Świetnie nadają się do przygotowywania wegańskich serów i deserów!
Produkt nie zawiera glutenu oraz konserwantów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna | 3005 kJ / 718 kcal |
Tłuszcz | 76 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Węglowodany | 14 g |
- w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 8 g |
Białko | 8 g |
Sól | <0,01 g |
Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa
Komentarze
Dla kogoś kto prowadzi ketogeniczny styl żywienia jest to opcja idealna, orzechy są chrupiące i idealnie kremowe, kupiłem już drugą paczkę i na tym na pewno się nie skończy.