

Specyficzne kody
Polityka Prywatności
Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł
Czas na zwrot towaru 21 dni
Kupując ten produkt możesz zebrać
13
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
13
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,26 zł
.
Kiedy sezon na świeże owoce minął, a Ty wciąż chcesz cieszyć się ich smakiem i wartościami odżywczymi mamy dla Ciebie rozwiązanie - owoce liofilizowane! 100% owoców, bez dodatkowego cukru, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Liofilizaty zachowują swój kolor oraz aromat, a co najważniejsze w procesie konserwacji poprzez suszenie ze stanu mrożonego, utrzymują pełnię wartości odżywczych. Warto również wspomnieć, że dostarczają blisko 100% białka, tłuszczy, węglowodanów i składników mineralnych co świeże owoce!
Słysząc "owoce liofilizowane" nasuwają się pewne pytania… Czym jest liofilizacja? Czy jest ona zdrowa? Czy każdy może spożywać liofilizowane owoce i warzywa? Jakie jest ich zastosowanie? Jak je przechowywać?
Jeśli zadałeś sobie chociaż jedno z powyższych pytań, to zapraszam Cię do dalszej lektury.
Nasze liofilizowane kiwi w plastrach, to 100% owocu, bez dodatkowego cukru, wzmacniaczy smaku, a przede wszystkim bez żadnych konserwantów! Cechuje się świetnymi właściwościami prozdrowotnymi, dlatego warto by znajdowało się w Twojej diecie.
Wyobraź sobie ile czasu zaoszczędzisz - bez mycia, obierania, gotowe do użycia od razu. Urozmaicą Twoje dania, bez względu na porę roku. Dodaj go do ulubionego koktajlu, wrzuć do plecaka dziecku, na drugie śniadanie lub zabierz go ze sobą w dłuższą trasę. Bez dwóch zdań, zapewni Ci pozytywny zastrzyk energii… :)
Kiwi liofilizowane, to źródło wielu cennych składników odżywczych. Znajdziesz w nich witaminę C, K, E oraz witaminy z grupy B. Dodatkowo, nasze kiwi liofilizowane dostarcza składniki mineralne, takie jak potas, magnez, żelazo, fosfor i cynk. To owoc bogaty w antyoksydanty, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami i wspierają zdrowy wygląd skóry.
Dzięki obecności witaminy C, wspiera odporność, zawarta w nim witamina K i wapń, wzmacniają kości i zęby, a potas reguluje ciśnienie krwi. Kiwi dostarcza również wartościowego kwasu foliowego, potasu i błonnika pokarmowego, czyniąc je pełnowartościowym i korzystnym elementem codziennej diety.
Bogate w miedź, która jest istotnym składnik odżywczym, odgrywa kluczową rolę w organizmie. Współpracuje z żelazem, co przekłada się na produkcję czerwonych krwinek. Dodatkowo, wpływa korzystnie na zdrowie kości, układ nerwowy oraz funkcje odpornościowe, a także stymuluje wchłanianie żelaza. W owocach kiwi, miedź stanowi aż 14% zalecanego dziennego zapotrzebowania na ten składnik.
Liofilizowane kiwi, to szybka i zdrowa przekąska, która zaspokoi głód w każdej sytuacji. Jest niskokaloryczna i idealna dla diabetyków.
A teraz najprzyjemniejsza część czyli zastosowanie. Jak wykorzystać nasze liofilizowane kiwi?
Jako przekąskę, to doskonała alternatywa dla niezdrowych przekąsek. Dodaj je do drugiego śniadania dla Twojego dziecka lub zabierz na podróż.
Posyp swoje ulubione płatki śniadaniowe, owsiankę lub jogurt naturalny kiwi liofilizowanym, aby dodać im intensywnego smaku i wartości odżywcze.
Dodaj kilka plasterków do swojego smoothie lub koktajlu, aby wzbogacić je w witaminy i orzeźwiający smak.
Użyj jako dekoracja do wypieków, dodatek do muffinek lub ciast.
Oczywiście, możesz również zajadać je prosto z opakowania, gdy masz ochotę na zdrową przekąskę.
Odkryj pełnię smaku i zdrowia kiwi liofilizowanego i ciesz się nim przez cały rok. Przyjazne opakowanie sprawia, że jest to idealna przekąska do zabrania ze sobą, gdziekolwiek się wybierasz. Odkryj kiwi liofilizowane i przekonaj się, jak prosty może być zdrowy tryb życia.
Liofilizacja, to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą.
Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą.
Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.
Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.
Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Dobrze mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza 25 ̊C, ale najlepszym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.
Wartość energetyczna | 1240 Kj/ 296 kcal |
Tłuszcz | 3,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 53 g |
- w tym cukry | 53 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0 g |
Liofilizowane kiwi to eksplozja smaku, jest słodkawo-kwaskowe, chrupiące, pyszne. Znika w ekspresowym tempie. :)
Super