TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA 100%

Truskawka liofilizowana - plastry, 100% owoców, bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. 
34,50 zł
31,90 zł Zniżka 2,60 zł
Brutto
HF24100

Specyficzne kody

ean13
5904292453429
Waga
Ilość
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 12,90 zł / Najniższa przecena w ciągu ostatnich 30 dni: 31,90 zł
*1KG - sprzedawane w opakowaniu zbiorczym.
 

Polityka Prywatności

 

Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł

 

Czas na zwrot towaru 21 dni

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 34 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 34 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,68 zł .


Truskawka liofilizowana 100% 

Liofilizaty, to nic innego jak radość z sezonowych owoców przez cały rok! 100% naturalne, nie zawierają dodatkowego cukru, konserwantów i aromatów. Liofilizowane owoce nie zmieniają właściwości, takich jak: kolor i smak, i co najważniejsze prawie 100% wartości odżywczych jakie ma świeży owoc. 

Słysząc “liofilizowane” nasuwają się pewne pytania… Czym jest liofilizacja? Czy jest ona zdrowa? Czy każdy może spożywać liofilizowane owoce i warzywa? Jakie jest ich zastosowanie? Jak je przechowywać?

Jeśli zadałeś sobie chociaż jedno z powyższych pytań, to zapraszam Cię do dalszej lektury.

Nasza liofilizowana truskawka to 100% owocu! Bez żadnych zbędnych dodatków i konserwantów. Możesz cieszyć się jej pięknym smakiem i zapachem przez cały rok, a nie tylko w sezonie wakacyjnym. Gdy tylko najdzie Cię ochota wystarczy, że sięgniesz do półki i gotowe. 

Do szybkiego koktajlu na śniadanie, owsianki, a może jako dodatek do jogurtu? Może towarzyszyć Ci w drodze do pracy, jako przekąska w trasie lub szybkie naładowanie przed treningiem. Mamy potwierdzone info, że super sprawdza się również dla dzieciaków, które zajadają się nią podczas przerwy w szkole :)


Właściwości liofilizowanych truskawek

Truskawki to bogactwo witamin i składników mineralnych. W tych pięknych czerwonych owocach znajdziemy witaminę C, K, B2, B3, A i E  oraz potas, wapń, fosfor, krzem, żelazo, magnez i mangan. Dzięki obecności witaminy C, truskawki ułatwiają wchłanianie żelaza. Dobry TIP dla vege, to sięgnięcie po garść truskawek, zaraz po spożyciu posiłków bogatych w ten pierwiastek.

Znajdujący się w nich fosfor i krzem wzmocnią nasze kości, a dodatkowo wpłyną korzystnie na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci. Magnez zadba o prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego, mangan sprawi, że nie będziemy tak bardzo odczuwać zmęczenia, a dodatkowo poprawi naszą pamięć. 

A wiedziałeś, że truskawki ułatwiają spalanie tłuszczu? Tak, tak... odpowiada za to enzym - bromelina, którą zawierają. Oczyszczają również jelita z resztek pokarmu, przyspieszając przemianę materii i dbając o naturalną florę bakteryjną. Dodatkowo ich indeks glikemiczny jest niski (40) więc nie trzeba ich sobie odmawiać podczas diet, a nawet wskazane jest, żeby po nie sięgać! Królowa truskawka jest świetnym wyborem dla diabetyków!

Swój piękny, intensywny kolor zawdzięczają antocyjanom, które wykazują właściwości przeciwzapalne i wzmacniają system odpornościowy. Zadbają również o Twoje serduszko, zmniejszając ryzyko wystąpienia zawału. Udowodniono, że systematyczne jedzenie truskawek obniża poziom “złego” cholesterolu LDL i trójglicerydów.  

O truskawkach można by było dużo pisać, tylko czy ktoś dotrwa do końca? ;) Mają one cały szereg pozytywnych właściwości, które można wymieniać bez końca. Warto dodać, że chronią również przed nowotworami, łagodzą stany zapalne, obniżają ciśnienie krwi,  odkwaszają organizm, są żółciopędne i moczopędne, dzięki czemu wpływają dobroczynnie na pracę nerek i wątroby. 

Ciekawostką jest fakt, iż zawierają kwas jabłkowy, który przyczynia się między innymi do zapobiegania osadzania się kamienia nazębnego, a także działają wybielająco na nasze zęby.

No i jak? Przekonany już do tego, że warto je wprowadzić do swojego codziennego jadłospisu?

Zastosowanie truskawek liofilizowanych

To teraz najprzyjemniejsza część, czyli zastosowanie. Jak wykorzystać nasze liofilizowane truskawki? 

Proszę bardzo - możesz ich użyć między innymi: 

  • jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli 
  • do kaszek dla maluszków
  • do jogurtu naturalnego aby podkręcić jego smak 
  • jako zdrową przekąskę do szkoły na drugie śniadanie dla Twojego szkraba lub do pracy 
  • jako przekąskę podczas wycieczki 
  • do wypieków cukierniczych, jako dodatek lub dekorację 
  • do wafli ryżowych na śniadanie z ulubionym masłem orzechowym  :) 
  • do budyniu lub kisielu 
  • do kompotu lub zupy owocowej 
  • albo wyjadać pełnymi garściami prosto z opakowania


    PARAMETRY PRODUKTU
ParametrInformacja
Produkt bezglutenowyTAK
Produkt wegetariańskiTAK
Produkt wegańskiTAK
GMOBRAK
LaktozaBRAK
Dodatek cukru 0%
Dodatek soli 0%




Czym jest liofilizacja?

Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą. 

Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą. 

Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.

Czy liofilizacja jest zdrowa?

Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.

Jak przechowywać owoce liofilizowane?

Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Dobrze mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza 25 ̊C, ale najlepszym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.


Skład: Truskawka liofilizowana 100%

Informacje dodatkowe: Produkt jest w pełni bezglutenowy

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna1256 Kj/ 296 kcal
Tłuszcz3,7 g
        - w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany50,9 g
        - w tym cukry 50,6 g
Błonnik 15,1 g
Białko7,6 g
Sól0,03 g

Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. 

Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa 

Komentarze

Oceń 
Piotr N

Mmmmm.... Pycha! Sprawdza się nie tylko w owsiance. Dzieci uwielbiają ją podjadać zamiast chipsów.

Oceń 
Anna K

Uwielbiamy całą rodziną. Dzieci najchętniej zjadłyby całą paczkę. Słodkie i chrupiące.

Oceń 
Anna D

Duże kawałki owoców, pysznie chrupiące i słodkie. Chętnie zabierane do szkoły i pracy.

Oceń 
Zdzisław K

Bardzo dobre

Oceń 
Anna D

Niebo w buzi:)

Oceń 
Zdzisław K

Smaczne

Oceń 
Anna D

Słodko-kwaskowa, chrupiąca, pyszna.

Oceń 
Aleksandra K

TRUSKAWKA JEST PRZEPYSZNA. GORĄCO POLECAM!!!

Napisz swoją opinię

TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA 100%

Truskawka liofilizowana - plastry, 100% owoców, bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. 

Napisz swoją opinię