ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100%

Śliwka węgierka liofilizowana - połówki, 100% owoców, bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. 
12,90 zł
Brutto
HF4125

Specyficzne kody

ean13
5904292454051
Waga
Ilość
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 12,90 zł / Najniższa przecena w ciągu ostatnich 30 dni: 11,90 zł
 

Polityka Prywatności

 

Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł

 

Czas na zwrot towaru 21 dni

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 12 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 12 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,24 zł .


Śliwka liofilizowana 100%

 

Liofilizowane owoce, to nic innego jak radość z sezonowych owoców przez cały rok! 100% owoców, bez dodatku cukru, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Liofilizaty zachowują swój piękny kolor oraz smak, a co najważniejsze w procesie konserwacji poprzez suszenie ze stanu mrożonego, nie tracą swoich wartości odżywczych. Warto również wspomnieć, że dostarczają blisko tyle samo białka, tłuszczy, węglowodanów i składników mineralnych co świeże owoce! 

Słysząc “liofilizowane” nasuwają się pewne pytania… Czym jest liofilizacja? Czy jest ona zdrowa? Czy każdy może spożywać liofilizowane owoce i warzywa? Jakie jest ich zastosowanie? Jak je przechowywać?

Jeśli zadałeś sobie chociaż jedno z powyższych pytań, to zapraszam Cię do dalszej lektury. 

Nasze polskie liofilizowane śliwki, to sto procent owocu, bez dodatku żadnych konserwantów. Ciesz się niesamowitym słodkim smakiem śliwki przez cały rok! Dzięki temu, że jest to produkt liofilizowany, masz do niego dostęp kiedy tylko chcesz. Zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych, świetnie nada się na drugie śniadanie lub do pracy.



Właściwości liofilizowanych śliwek

 

Śliwka, ten niepozorny, ogólnodostępny owoc kryje w sobie wiele cennych witamin i składników mineralnych. Zawiera wapń, potas, żelazo, fosfor, magnez, polifenole i błonnik oraz witaminę C, A, E, B6 oraz K. 

Znana ze swojego korzystnego wpływu na układ pokarmowy, od lat stosowana przy dolegliwościach żołądkowych. Poprawia apetyt, więc warto podawać ją również niejadkom.  Ze względu na obecność błonnika i antyoksydantów, korzystnie wpływa na zwalczanie wolnych rodników, chroni jelito grube przed chorobami nowotworowymi. Zaleca się spożywanie profilaktycznie około 3-4 śliwek dziennie. 

Śliwki, bogate w witaminy z gr. B oraz magnez, dobroczynnie wpływają na nasz układ nerwowy, usprawniając pracę mózgu i poprawiając nasze samopoczucie. Dodatkowo poprawiają pamięć i koncentrację, a witamina A w nich zawarta pozytywnie wpływa na procesy widzenia.

Wspomagają pozbycie się pękających naczynek, dlatego polecane są osobom borykającym się z tym problemem. Za sprawą dużej zawartości witaminy K, która poprawia elastyczność naczyń krwionośnych i witaminy C, która je uszczelnia. 

Śliwki działają przeciwmiażdżycowo, hamując wchłanianie się cholesterolu. Są dobrym źródłem potasu, dzięki czemu dobroczynnie wpływają na serce oraz kontrolują pracę mięśni w organizmie i ciśnienie krwi. Zalecane kobietom po trzydziestce w celu przyspieszenia metabolizmu.


Zastosowanie śliwki liofilizowanej

A teraz przejdźmy do najprzyjemniejszej części - czyli zastosowania. Jak wykorzystać nasze liofilizowane śliwki?

Możesz użyć ich:

  • jako dodatek do owsianki, jaglanki, musli 
  • do kaszek dla maluszków
  • do smoothie i koktajli dla sportowców
  • do jogurtu naturalnego aby podkręcić jego smak 
  • jako zdrową przekąskę do szkoły na drugie śniadanie dla Twojego szkraba lub do pracy 
  • jako przekąskę podczas wycieczki 
  • do naleśników i gofrów
  • do wypieków cukierniczych, jako dodatek lub dekorację 
  • do wafli ryżowych na śniadanie z ulubionym masłem orzechowym :) 
  • do budyniu, kisielu, galaretki
  • do kompotu lub zupy owocowej  
  • do sosów i mięs, owoce po namoczeniu odzyskują swój pierwotny kształt 
  • albo wyjadać pełnymi garściami prosto z opakowania
ParametrInformacja
Produkt bezglutenowyTAK
Produkt wegetariańskiTAK
Produkt wegańskiTAK
GMOBRAK
LaktozaBRAK
Dodatek cukru0%
Dodatek soli 0%


Czym jest liofilizacja?

Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą. 

Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą. 

Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.

Czy liofilizacja jest zdrowa?

Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.

Jak przechowywać owoce liofilizowane?

Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Dobrze mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza
25 ̊C, ale najlepszym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.


Skład: Śliwka liofilizowana 100%

Kraj pochodzenia: Polska

Informacje dodatkowe: Produkt jest w pełni bezglutenowy.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna1482 Kj/ 354 kcal
Tłuszcz 2,2 g
        - w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany73 g
        - w tym cukry 73 g
Błonnik15 g
Białko5,1 g
Sól<0,01 g

Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. 

Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa

Komentarze

Oceń 
Dominik R

Takie jak powinny być. Chrupiące i pyszne.

Oceń 
Anna D

Dla mnie fanatastyczna, w smaku jak świeży owoc, a do tego przyjemnie chrupiąca.

Napisz swoją opinię

ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100%

Śliwka węgierka liofilizowana - połówki, 100% owoców, bez dodatku cukru, wzmacniaczy smaku i konserwantów. 

Napisz swoją opinię