JABŁKO LIOFILIZOWANE 100%

✔️ 100% Jabłko liofilizowane
✔️ Duże kawałki
✔️ Produkt bez konserwantów, bezglutenowy
12,90 zł
Brutto
HF10825

Specyficzne kody

ean13
5904292457052
Waga
Ilość
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 11,90 zł
 

Polityka Prywatności

 

Wysyłka 24h - Darmowa dostawa od 99zł

 

Czas na zwrot towaru 21 dni

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 12 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 12 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,24 zł .


Owoce liofilizowane, to pełna radość z sezonowych owoców przez cały rok! 100% owoców, bez dodatkowego cukru, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Liofilizaty zachowują swój kolor oraz aromat, a co najważniejsze w procesie konserwacji poprzez suszenie ze stanu mrożonego, utrzymują pełnię wartości odżywczych. Warto również wspomnieć, że dostarczają blisko 100% białka, tłuszczy, węglowodanów i składników mineralnych co świeże owoce! 

Słysząc "owoce liofilizowane" nasuwają się pewne pytania… Czym jest liofilizacja? Czy jest ona zdrowa? Czy każdy może spożywać liofilizowane owoce i warzywa? Jakie jest ich zastosowanie? Jak je przechowywać? Jeśli zadałeś sobie chociaż jedno z powyższych pytań, to zapraszam Cię do dalszej lektury.

Nasze liofilizowane jabłko w kawałkach, to 100% owocu, bez dodatkowego cukru, wzmacniaczy smaku, a przede wszystkim bez żadnych konserwantów! Cechuje się świetnymi właściwościami prozdrowotnymi, dlatego warto by znajdowało się w Twojej diecie. 

jabłka-liofilizowane-idealna-przekaska-hifood

Właściwości liofilizowanych jabłek 

Liofilizowane jabłka są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, zwłaszcza pektyny. Błonnik pomaga w regulacji trawienia, zapobiega zaparciom, obniża poziom złego cholesterolu we krwi i pomaga w utrzymaniu zdrowej wagi.

Bogate w witaminę C, która wspiera układ odpornościowy, witaminę A, która jest dobra dla zdrowia skóry i wzroku, oraz witaminy z grupy B, które są istotne dla metabolizmu. Znajdziemy w nich także składniki mineralne, takie jak potas, który pomaga w regulacji ciśnienia krwi, i miedź, która jest niezbędna do produkcji czerwonych krwinek.

Zawierają antyoksydanty, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami w organizmie. Regularne spożywanie jabłek może pomóc w obniżeniu ryzyka chorób serca. 

liofilizowane-jablka-przekaska-bez-cukru-hifood

Ze względu na niską kaloryczność i obecność błonnika, liofilizowane jabłka mogą pomóc w utrzymaniu zdrowej wagi i kontrolowaniu apetytu. 

Niektóre badania sugerują, że składniki zawarte w jabłkach, zwłaszcza kwercetyna, mogą pomóc w zapobieganiu niektórym rodzajom nowotworów, takim jak rak płuc i rak okrężnicy.

A ich regularne spożywanie pomaga w utrzymaniu zdrowego układu pokarmowego, poprawia trawienie i zapobiega zaparciom.

Liofilizowane jabłka, to doskonałe źródło naturalnej energii. Dlatego są świetnym wyborem jako przekąska przed treningiem lub jako uzupełnienie energii w trakcie dnia. Mogą stanowić dodatek do różnych potraw, a jednocześnie dostarczać organizmowi wiele niezbędnych składników odżywczych.

liofilizowane-jablko-w-kawalkach-wlasciwosci-hifood


Jak wykorzystać liofilizowane jabłka?

Teraz, gdy wiesz, dlaczego warto wybrać nasze jabłka liofilizowane, czas, aby odkryć różnorodność zastosowań:

Możesz chrupać je do woli jako niezależną przekąskę, którą będziesz mieć zawsze pod ręką. To idealne rozwiązanie na głód w biurze, samochodzie lub podczas wędrówki. Świetny wybór dla dzieci, jako przekąska na drugie śniadanie. Ale ma również wiele innych zastosowań: 

  • posyp swoje ulubione płatki śniadaniowe lub owsiankę liofilizowanymi jabłkami, aby dodać im intensywnego smaku i wartości odżywcze.

  • Dodaj kilka kawałków jabłka do swojego smoothie lub koktajlu, aby wzbogacić je w witaminy i orzeźwiający smak.

  • Jako dekoracji do ciast, muffinek czy innych wypieków, aby dodać im smaku i estetyki.

W naszym sklepie znajdziesz duży wybór owoców liofilizowanych, które doskonale sprawdzą się jako przekąska na co dzień lub prezent dla bliskich. Odkryj pełnię smaku i zdrowia liofilizowanych jabłek i przekonaj się, jak prosty może być zdrowy tryb życia. Raz spróbujesz, a już nie będziesz chciał się bez nich obejść!

Czym jest liofilizacja?

Liofilizacja, to suszenie sublimacyjne, jedna z metod konserwacji produktów spożywczych. Ma ona na celu zmniejszenie wagi oraz objętości produktu, zachowując jednocześnie ich maksymalną wartość odżywczą

Liofilizacja, jest to proces polegający na usunięciu z zamrożonego produktu wody przez sublimację lodu. Mówiąc prościej, lód od razu przechodzi w parę wodną, pomijając fazę stanu ciekłego. Cały proces przebiega przy udziale niskiej temperatury sięgającej do -50°C oraz obniżonego ciśnienia. Ostatnim etapem jest dosuszanie. Dzięki procesowi liofilizacji dany produkt zachowuje swoją maksymalną wartość odżywczą. 

Wysokość temperatury w której przeprowadzany jest proces liofilizacji jest również uzależniony od danego produktu, tak aby zachować odpowiednie wartości odżywcze danego owocu.

Czy liofilizacja jest zdrowa?

Mimo, że samo słowo może nam się wydawać dość skomplikowane i często-gęsto ciężko jest nam je wymówić, to wcale nie jest ono takie straszne. Czy liofilizacja jest zdrowa? Aktualnie, wysuwa się na prowadzenie jeśli chodzi o konserwację produktów spożywczych. Jest to proces, w którym nie stosuje się żadnych konserwantów! Więc sięgając po owoce liofilizowane możemy być pewni, że jest w nich 100% owocu i nic poza tym.

Jak przechowywać owoce liofilizowane?

Nasza owoce liofilizowane są pakowane w doypacki, które możemy otwierać i zamykać tyle razy ile nam się zamarzy. :) Należy jednak pamiętać o tym, że aby produkt był świeży i nie tracił swoich wartości odżywczych, trzeba mu zapewnić odpowiednie warunki przechowywania. Więc trzymaj go z dala od gotowania i pieczenia. Dobrze mu będzie w ciemnej szafce kuchennej, gdzie temperatura nie przekracza 25 ̊C, ale najlepszym miejscem będą warunki chłodnicze (ok. 3 ̊C) - w takich warunkach możesz go przechowywać co najmniej 9 miesięcy.


Skład: Jabłka liofilizowane 100%

Informacje dodatkowe: Produkt jest w pełni bezglutenowy

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna1486 Kj/ 355 kcal 
Tłuszcz 0 g
      - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany87 g
      - w tym cukry68 g
Błonnik 1,3 g
Białko 3,2 g
Sól0 g

Przechowywać w temp. <25℃, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. 

Producent: HiFOOD Modrzewiowa 5, 36-100 Kolbuszowa

Komentarze

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

JABŁKO LIOFILIZOWANE 100%

✔️ 100% Jabłko liofilizowane
✔️ Duże kawałki
✔️ Produkt bez konserwantów, bezglutenowy

Napisz swoją opinię